Loopbaancoach & stress en burn-out coach Druten

Om de hoek en op fietsafstand vanaf Druten

bevind zich in het centrum van Beuningen 

 

Coach praktijk "WeerlekkeraanhetwerK"

voor als jij ook weer lekker aan het werk wil!

 

Onderstaande thema's komen regelmatig aan bod:

twijfels over je werk hebben

loopbaancoaching

Nijmegen coach bij werkstress

werkstress verminderen

Nijmegen coach bij werk vragen

steeds weer onrust in je werk

Nijmegen erkend burn-out coach

burn-out herstel

Nijmegen Lifecoach

Lifecoach 

 

Tips om energie van je werk te krijgen

 

  1. Werk aan iets dat je interesseert: Kies werk dat aansluit bij je passies en interesses. Als je gepassioneerd bent over wat je doet, zal het je energie geven en je motivatie versterken.
  2. Stel uitdagende doelen: Daag jezelf uit door ambitieuze maar haalbare doelen te stellen. Het nastreven van uitdagingen kan je enthousiasmeren en je energieniveau verhogen.
  3. Zoek naar betekenis: Vind de betekenis en het doel achter je werk. Begrijp hoe jouw bijdrage waardevol is en impact heeft op anderen. Dit kan je motivatie vergroten en je energie geven.
  4. Werk in een stimulerende omgeving: Een omgeving die inspirerend en positief is, kan je energie geven. Omring jezelf met mensen die je aanmoedigen en steunen, en creëer een werkomgeving die bevorderlijk is voor je welzijn.
  5. Vind een goede balans tussen uitdaging en vaardigheden: Zorg ervoor dat je werk een goede balans biedt tussen uitdaging en de vaardigheden die je bezit. Als het werk te eenvoudig is, kun je je vervelen, terwijl te veel uitdaging stress kan veroorzaken. Zoek naar de juiste balans waarbij je je uitgedaagd voelt en tegelijkertijd vertrouwen hebt in je vermogen om taken succesvol uit te voeren.
  6. Erkenning en waardering: Het ontvangen van erkenning en waardering voor je werk kan een enorme bron van energie zijn. Het motiveert je om door te gaan en je inspanningen te blijven leveren. Zoek naar manieren om feedback en erkenning te krijgen, zowel van je collega's als van je leidinggevenden.
  7. Neem regelmatig pauzes: Pauzes nemen tijdens het werk is essentieel om je energieniveau op peil te houden. Sta op, stretch, loop rond en neem even de tijd om te ontspannen. Dit helpt om vermoeidheid tegen te gaan en je focus en productiviteit te herstellen.
  8. Werk in een gezonde werkomgeving: Zorg voor een gezonde werkomgeving door voldoende frisse lucht, natuurlijk licht en comfortabele werkplekken. Een gezonde omgeving kan je energie geven en je welzijn bevorderen.
  9. Werk aan zelfzorg: Zorg goed voor jezelf, zowel fysiek als mentaal. Eet gezond, beweeg regelmatig, slaap voldoende en zoek manieren om stress te verminderen. Als je goed voor jezelf zorgt, zul je meer energie hebben om je werk aan te pakken.
  10. Vind een goede werk-privébalans: Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen werk en je persoonlijke leven. Zorg ervoor dat je voldoende tijd besteedt aan ontspanning, hobby's en sociale interacties buiten het werk.