Onrust in je werk 

Work Life coaching Beuningen 

 

Onrust in je werk = onrust in jezelf 

 

 

 

 

 

Als je onrust in jezelf ervaart, zijn er verschillende stappen die je thuis al kunt nemen om hiermee om te gaan. 

  1. Identificeer de oorzaak: Probeer te begrijpen wat de bron van je onrust is. Het kan te maken hebben met je werk, relaties, persoonlijke doelen of andere aspecten van je leven. Door de specifieke oorzaak te achterhalen, kun je gericht werken aan het verminderen van de onrust.

  2. Self-reflection: Neem de tijd om met jezelf te reflecteren. Vraag jezelf af wat je werkelijk nodig hebt, wat je waarden zijn en wat je doelen zijn. Dit kan je helpen om duidelijkheid te krijgen over wat belangrijk voor je is en welke stappen je moet nemen om meer innerlijke rust te ervaren.

  3. Zoek ondersteuning: Praat met iemand die je vertrouwt, zoals een vriend, familielid of mentor. Het delen van je gevoelens en gedachten kan verlichting bieden en je nieuwe perspectieven geven. Ze kunnen je ook ondersteunen bij het vinden van mogelijke oplossingen.

  4. Zorg voor zelfzorg: Besteed aandacht aan je fysieke en mentale welzijn. Zorg voor voldoende rust, slaap, gezonde voeding en lichaamsbeweging. Ook ontspanningstechnieken zoals meditatie, ademhalingsoefeningen of yoga kunnen helpen om innerlijke rust te bevorderen.

  5. Organiseer je gedachten: Schrijf je gedachten en zorgen op in een dagboek of maak gebruik van andere methoden om je gedachten te ordenen. Het opschrijven van je gevoelens kan helpen om ze te begrijpen en te verwerken, waardoor je meer helderheid en rust kunt ervaren.

  6. Prioriteiten stellen: Evalueer je taken en verantwoordelijkheden en bepaal welke echt belangrijk zijn. Door je te richten op de essentiële zaken kun je een gevoel van controle en rust creëren.

  7. Maak ruimte voor ontspanning: Neem regelmatig tijd voor activiteiten die je ontspannen en gelukkig maken. Dit kan iets creatiefs zijn, zoals schilderen of muziek maken, of gewoon tijd doorbrengen in de natuur. Het toestaan van ontspanning helpt je om onrust los te laten en meer in balans te komen.

 

Als erkend loopbaan en stress en burn-out coach kan ik je helpen om meer rust te krijgen en jezelf beter te leren kennen.

Met een coach kom je vaak verder dan wanneer je dat zelf doet, zeker als je al langere tijd met het gevoel rondloopt en het zich steeds blijft herhalen.