Stress in zicht kaarten

Werken met de Stress in zicht kaarten

In september 2022 heb ik de coachkaarten stress in zicht uitgebracht. 

Nu, een jaar later, zitten we in de 3e druk en reizen ze nog steeds het hele land door. 

 

Bij deze waardevolle coach en gesprekskaarten set zit een digitale bijlage met 6 werkvormen. Deze kun je ook downloaden en uitprinten. 

Twee van deze werkvormen staan hieronder uitgeschreven.

 

Zo kun je inspiratie opdoen en kijken of deze gesprekskaarten passen bij jou. 

 

Werkvorm 1 - Individuele coaching 

 

  • Vraag je deelnemer om de gedachten die zij* bij zichzelf herkent van de tafel te nemen en op een stapel apart te leggen. Neem de tijd en benoem dit ook. Ga nog geen inhoudelijk gesprek aan. Blijf bij deze opdracht en zorg voor rust. Laat haar zelf aanvoelen en kiezen welke kaarten passen of herkenbaar zijn. Er zijn geen oordelen .. er is geen goed of fout.
  • Wanneer de deelnemer aangeeft alle gedachten die bij haar van toepassing zijn apart gelegd te hebben vraag je of je de andere kaarten van de tafel af mag halen of dat zij toch nog even wil kijken .. Met toestemming haal je de niet gekozen kaarten weg. Je legt ze weg. 
  • Vraag je deelnemer haar kaarten zichtbaar op tafel te leggen en deze te groeperen. Dit zodat de kaarten die voor haar bij elkaar horen ook bij elkaar in groepjes liggen. 
  • Wanneer dit gebeurd is vraag je je deelnemer te vertellen wat je ziet en waarom ze deze kaarten gekozen heeft en in welke situaties ze de gedachten herkent. Neem de kaarten groep voor groep en 1 voor 1 door met elkaar. Ontdek samen de patronen, vergroot het inzicht, breng overzicht, confronteer en accepteer. 

 

* bij zij kan ook hij gelezen worden 

 

Werkvorm 2 - als gespreksstarter/ intake 

 

  • Vraag je deelnemer om de 5 gedachten die momenteel het meest actueel in haar leven zijn van de tafel te nemen en apart te leggen. Neem de tijd en benoem dit ook. Ga nog geen inhoudelijk gesprek aan. Blijf bij deze opdracht en zorg voor rust. Laat haar zelf aanvoelen en kiezen welke kaarten passen of herkenbaar zijn. Er zijn geen oordelen .. er is geen goed of fout.
  • Wanneer de gesprekspartner aangeeft de 5 meest actuele stress gedachten apart gelegd te hebben vraag je of je de andere kaarten van de tafel af mag halen of dat zij toch nog even wil kijken .. Met toestemming haal je de niet gekozen kaarten weg. Je legt ze weg. 
  • Vraag je deelnemer haar kaarten zichtbaar op tafel te leggen en deze te ordenen van meest naar minder. Links komt dan de stress gedachte die het meest voorkomt, daarnaast die daarna komt, daarnaast die daarna .. enz.  
  • Vraag haar te vertellen hoe ze tot deze keuze is gekomen en laat haar een cijfer van 1 - 10 geven om aan te geven hoeveel hinder ze ervan ervaart. 10 is dan heel veel hinder, 1 is heel weinig hinder. 
  • Coach je gesprekspartner hierbij en bepaal samen waar de focus voor de rest van de gesprekken zal komen te liggen.  

 

 

Heb je door het lezen van deze werkvormen interesse gekregen in je eigen set? 

Dat kan! klik dan op de blauwe button hieronder.