Wat doet een coach eigenlijk?

Een misverstand is dat een coach pas in beeld komt zodra er problemen zijn... maar niets is minder waar! De meest succesvolle mensen op aarde hebben immers coaches. 

Coaches zijn mensen die (al dan niet) tijdelijk met je meelopen, met je meedenken en je vragen stellen die je aanzetten tot (anders) denken... doel hierbij is groei, beweging en ontwikkeling.

Een coach kan een aantal gesprekken met je hebben vanuit een coaching traject maar het kan ook iemand zijn waar je af en toe samen even de balans mee opmaakt.. iemand waarmee je je gedachten kan van tijd tot tijd kan ordenen.  

 

Vaak zijn kleine aanpassingen in hoe je de dingen doet of hoe je er over denkt al genoeg om meer (werk)geluk en (werk)balans te ervaren.  Ook kan het fijn zijn om weer even terug te gaan naar de basis waar je inmiddels van weggedreven bent en kun je zo weer overzicht en inzicht in de situatie krijgen..

Waarom ben je ook alweer gaan doen wat je doet? Welke patronen zijn er in geslopen die jou belemmeren? Op welke stukken loop je leeg en op welke juist niet?! Wat heb jij momenteel in je leven nodig? 

 

burnout coach nijmegen

Coaching is geen therapie. Kort gezegd kun je stellen dat je bij therapie 'gaat helen' en bij coaching leer je de situatie  inzien, herkennen, erkennen en accepteren. Vertrekpunt is waar jij nu bent in het leven. Coaching is hiermee laagdrempeliger maar zeker niet minder effectief! 

 

Jij zelf blijft tijdens het coachen ten alle tijden aan het roer staan.. een coach reist enkel met je mee. 

Er zijn een heleboel gespreksmethoden en visuele middelen om stil te staan bij en inzicht te krijgen in dat wat jij momenteel nodig hebt. Samen met de coach ga je kijken wat het beste bij jouw situatie en (voorkeur)stijl past.

 

Mijn persoonlijke coachstijl is toegankelijk, pragmatisch en betrouwbaar. In de Coachstudio staat een grote ronde tafel waar we onze sessies aan hebben. Soms is een gesprek alleen voldoende, de andere keer werken we met kaarten of doen we een andere visuele oefening of opstelling op de tafel. 

 

burnout coach nijmegen