Bij mij aan de coachtafel

In mijn praktijk staat een grote tafel waar vanuit je door het grote raam naar buiten kijkt. Het is een fijne rustige plek waar jij mij mee kunt nemen in jouw verhaal. Met een lekkere kop thee en de geurdiffuser pruttelend op de achtergrond. Het is een plek om je op je gemak te voelen. Rustige kleuren en een warme uitstraling. Je komt bij mij als het ware aan de keukentafel je gesprek doen. 

Lees meer »

Loskomen van je werk tijdens je vakantie

Vakantie is in basis bedoeld om je batterij weer op te laden na een periode van hard werken. Loskomen, leuke dingen doen, even een ander ritme hebben, weer terug in balans komen en vooral weer opladen voor de werkperiode die na je vakantie weer terug komt.. 

Lees meer »

Heerlijk ontprikkelen

Ik ben tussen mijn 22e en 30e maar liefst drie keer langdurig uit de running geweest. 2x door burn-out, 1x door bore- out. Dat was toen heel vervelend maar heeft me uiteindelijk heel veel gebracht. Deze ervaringen hebben me rijker gemaakt en hebben me geleerd met mijzelf om te gaan. Zo heb ik vooral geleerd om nee te zeggen, om mijn rust te pakken en ik leerde het belang van balans in mijn leven brengen.

Lees meer »

Creëer meer werkgeluk met jobcrafting 🍀

Wanneer je op je werk vaak het gevoel hebt achter een rijdende trein aan te rennen en dat het je steeds maar niet lukt om op die trein te komen, om bij te blijven, om in balans je werk te kunnen doen...  je inmiddels allerlei deeltaken doet dat je het overzicht kwijt bent... je steeds vaker buiten je werk (in je hoofd, in je slaap) met je werk bezig bent en je jezelf erop betrapt dat je je regelmatig afvraagt of je je werk nog wel zo leuk vind... dan is jobcrafting wellicht iets voor jou. 

Lees meer »

Steeds weer op het randje van omvallen zitten..

Ik zie regelmatig mensen om mij heen die heel hard werken, enorm betrokken zijn bij hun cliënten en altijd klaar staan voor de ander. De collega die je altijd kunt vragen om bij te springen en die makkelijk wat extra uren werkt als dat nodig is. Deze mensen zeggen snel ja tegen een ander en springen bij waar nodig. Ik noem ze 'de elastiekjes'; ze zijn heel flexibel, denken mee in oplossingen en zeggen niet snel nee, ze zijn makkelijk om op terug te vallen.. met 'een elastiekje' in je team is een roostergat of een client teveel op de wachtlijst niet lang een probleem..

Lees meer »

Een plan maken voor het nieuwe jaar

Een nieuw jaar is begonnen, tijd voor goede voornemens!!.. of niet! Onderzoek laat zien dat de meeste goede voornemens al in de eerste maand sneuvelen. Het klinkt mooi maar in de praktijk blijkt het dus tegen te vallen.. Toch is de start van zo´n blanco jaar vaak aanleiding om na te denken over wat je wenst of juist niet meer wil in het nieuwe jaar. Dat is goed, mensen hebben immers een stip op de horizon nodig waar ze naar onderweg zijn. 

Lees meer »